خبرگزاری علت به نقل از فارس لرستان، شهرها به عنوان کانونهای تمرکز فعالیت و زندگی انسان، برای تنظیم پایداری خود چارهای جز پذیرش ساختار و کارکردی تاثیرپذیر از طبیعت ندارند.
در این میان فضاهای سبز، عضو ضروری و لاینفک پیکره جوامع مذکور هستند که کمبود آنها اختلالات جدی در حیات شهری به وجود میآورد چراکه سبب تلطیف زندگی و کاهش مشکلات عصر ماشینی میشوند بنابراین برنامهریزی در راستای کیفیت و کارایی آنها منجر به ارتقای زیست شهری خواهد شد.
این روزها فضای سبز خرمآباد حال خوشی ندارد و متاسفانه درختان سطح شهر که با اندکی توجه میتوانستند سالیان طولانی زینتبخش معابر باشند؛ اینک در خزان عمر چندین ساله خود قرار دارند. عدم رسیدگی متولیان شهری به شاخههای خشکیده و تنههای پر زخم و دردشان، هزینههای جبرانناپذیری بر پیکر نحیف و پیر فضای سبز شهر وارد آورده است.
آری، درختان گوشه و کنار شهر، فریاد پیری و بیماری خود را جار میزنند و در این میان بیمهری و کمتوجهی دستگاههای ذیربط، تیشه را محکمتر بر ریشه زرد آنها میکوبد.
انگار درختان هم کرونا گرفتهاند!
در همین خصوص علی احمدی، اهل خرمآباد به خبرنگار فارس میگوید: اولین چیزی که مردم و مسافران از خرمآباد به یاد میآورند، هوای پاک و وفور درختان در سطح شهر بوده که حالا چیزی از آنها باقی نمانده است.
وی با بیان اینکه انگار درختان نیز به کرونا مبتلا شده و شادابی سابق را ندارند، ادامه میدهد: کسی به فکر آنها نیست و هچنان در حال خشکیدن هستند.
احمدی بیان کرد: هنگام انتخابات به شورای شهر رای میدهیم که با انتخابی درست، مدیریت شهر را به فردی توانمند بسپارند اما در دورههای مختلف اقدام خاصی ندیدهایم.
این شهروند خرمآبادی اضافه میکند: انگار گَرد مرده در سطح شهر پاشیده شده و از خُرمی آن چیزی باقی نمانده است.
خشکیدن درختان برای کسی مهم نیست!
در این رابطه فرشته محمدی، معلم اهل خرمآباد نیز با بیان اینکه کسی به فضای سبز شهر اهمیتی نمیدهد، میگوید: در اوج گرمای تابستان پارکها و درختان را آبیاری میکنند و این درحالیست که به جز تبخیر و هدررفت آب فایده دیگری ندارد.
وی اضافه میکند: در شهر خرمآباد، طراحی اصولی فضای سبز وجود ندارد و درختان نیز در حال خشکیدن هستند.
محمدی میافزاید: این موضوع برای کسی مهم نبوده و وضع موجود نگران کننده است.
این شهروند خرمآبادی بیان میکند: در زمستان نیز هرس درستی صورت نمیپذیرد و به نظر میرسد متولیان نگهداری فضای سبز اصول اولیه و ابتدایی را نیز نمیدانند.
وی میگوید: با توجه به شرایط فعلی، اگر درختان و فضای سبز به حال خود رها شوند چیزی از آنها باقی نمیماند.
فقط شهرداران تغییر میکنند و کار خاصی صورت نمیپذیرد
مجتبی آهور، رئیس محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان در این رابطه به خبرنگار فارس در خرمآباد گفت: متاسفانه شهرداری خرمآباد در بحث فضای سبز مثل سالهای گذشته فعالیت نمیکند و در خیلی از خیابانها به عناوین مختلف مانند ساختوساز، آنها را خشک و قطع میکنند.
وی با بیان اینکه این اقدامات در حالیست که هیچ درختی جایگزین نمیشود، افزود: همچنین بعضی درختان به واسطه آفت از بین میروند و مدیریت شهری برنامهای برای جایگزین کردن آنها ندارد.
آهور ادامه داد: در مبادی اصلی خرمآباد برای آپارتمانسازی یا نشان دادن سر در بانکها، درختان نابود میشوند و از سال گذشته تابحال جایگزینی ندیدهایم.
رئیس محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه وظایفی که شهرداریها باید در حوزههای مختلف ازجمله پسماند، آلودگی هوا و فضای سبز اجرایی شوند صورت نمیپذیرد، اضافه کرد: قوانین هوای پاک سنوات گذشته در مجلس تصویب و برای اجرا، ابلاغ شدهاند؛ قوانین شفاف هستند اما متاسفانه در اولویت کاری شهرداری خرمآباد قرار ندارند.
وی بیان کرد: خیلی از قوانین نوشته شده اما واقعا پیگیری نمیشوند؛ قانون هوای پاک باید در برنامه چهارم، پنجم و ششم اجرایی میشد اما فقط شهرداران تغییر میکنند و کار خاصی صورت نمیپذیرد.
آهور به معضل فرسودگی وسائط نقلیه نیز اشاره کرد و گفت: این خودروها تنها متعلق به خرمآباد نیستند و از شهرهای همجوار نیز برای مسافرکشی به این شهر میآیند.
این مسوول خاطرنشان کرد: ارتقای ناوگان عمومی و نوسازی تاکسیها، حداقل انتظاری است که دستگاههای مربوطه باید انجام دهند.
به گفته وی برای تحقق این امر به دلایل مختلف پیگیری صورت نگرفته و سرمایهای نیز تزریق نشده تا این کار انجام پذیرد.
انتهای پیام/