علت من اخبار

 /  آموزش

تشخیص کرونا با طیف‌سنج ایران‌ساخت سرعت گرفت

تهران- علت- یک شرکت دانش‌بنیان با تولید طیف سنج نانو دراپ که در تشخیص ساختار ویروس‌ها کارآمد است و از همین رو در تشخیص ویروس کرونا نیز کاربرد دارد، توانسته نیاز کشور را با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین کند.

تشخیص کرونا با طیف‌سنج ایران‌ساخت سرعت گرفت

به گزارش روز چهارشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی و مطالعاتی از کالاهای راهبردی است که زیر سایه تحریم قرار دارند؛ طیف‌سنج‌ها از مهم‌ترین این تجهیزات به شمار می‌رود، فرآیند طیف‌سنجی، واژه‌ای است که اغلب پژوهشگران و فعالان فناور با آن آشنا هستند، فرآیندی آزمایشگاهی که اطلاعات مفیدی از یک ماده یا بافت زیستی را با استفاده از طیف‌های نوری بازتاب شده ارائه می‌دهد.

طیف‌سنجی با بهره‌گیری از نانوفناوری انواع مختلفی از طیف‌سنج‌ها در حوزه کار پژوهشی و دانش‌بنیان مورد استفاده قرار می‌گیرد اما طیف‌سنج نانودراپ، نوع پیشرفته و کارآمدتری از این تجهیزات به شمار می‌رود که به دلیل پیچیدگی فناورانه امکان تولید آن در کشور وجود نداشت اما با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از یک شرکت دانش‌بنیان و در قالب طرح کلان ملی فناوری، نیاز کشور به این نوع از طیف‌سنج‌ها تامین شد.

مهدی حیدری مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: دستگاه طیف‌سنج نانودراپ دارای کاربردهای گوناگونی در حوزه‌های شیمی پزشکی، فیزیک و زیست‌فناوری است؛ از مهم‌ترین این کاربردها می‌توان به اندازه‌گیری اسیدهای آمینه، نوکلئیک اسیدها و رشته‌های ژنتیکی اشاره کرد که در مطالعات زیستی و تولید داروها، درمان بیماری‌ها و پژوهش‌های سلولی و مولکولی کارآمد است. کارآمدی در شناسایی سویه‌های ویروس کرونا از مزایای این دستگاه دقت یک‌دهم نانومتری آن است، این دستگاه می‌تواند غلظت و خلوص اسید نوکلئیک‌ها و پروتئین‌ها را با حجم یک تا ۲ میکرولیتر با حد تشخیص ۲نانوگرم اندازه‌گیری کند، این دستگاه در تشخیص ساختار ویروس‌ها کارآمد است و از همین رو در تشخیص ویروس کرونا نیز کاربرد دارد و می‌تواند به پژوهشگران در مطالعه ساختارهای زیستی و ریزذره‌ها کمک کند.

این فعال فناور با اشاره به ارائه محصولات ایران‌ساخت تولید شده بر بستر نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت که با  حمایت معاونت علمی و فناوری میزبان تولیدات داخلی است، افزود: تا پیش از تولید این دستگاه در قالب طرح کلان ملی فناوری، نمونه‌های موجود در بازار ایران عمدتا از مسیر واردات تامین می‌شد این درحالی است که نمونه ایران‌ساخت طیف‌سنج نانودراپ نیاز به واردات این محصول گران‌قیمت را تامین‌کرده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: نمونه وارداتی دستگاه نانودراپ با قیمت حداقل ۲۰ هزار دلار و از مبادی غیررسمی وارد می‌شود؛ محصولاتی که از پشتیبانی و خدمات پس از فروش بی‌بهره‌اند و با نوسانات ارزی‌ کم‌یاب و گران‌تر هم می‌شوند،  اما نمونه ایران‌ساخت با قیمت تمام‌شده کم‌تر از نصف نمونه وارداتی و با کیفیتی هم‌پای آن، از خدمات پشتیبانی، خدمات پس از فروش و به روزرسانی برخوردار است.

حیدری، ایجاد اشتغال برای متخصصان را یکی از مزایای تولید تجهیزات ایران‌ساخت این‌چنینی دانست و گفت: علاوه بر مراکز پژوهشی و آزمایشگاه‌هایی که با کمک این دستگاه چرخ فعالیت آنها به حرکت در می‌آید، برای بخش قابل توجهی از فعالان این حوزه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می‌شود؛ در حال حاضر ۱۰ نفر در این شرکت دانش‌بنیان به طور مستقیم اشتغال دارند در حالی که تعداد شغل غیر مستقیم ایجاد شده به واسطه فعالیت این دستگاه بیش‌تر است.

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پربازدیدترین

پربحث ترین