علت من اخبار

 /  سیاست

عمده زیرساخت‌های روستایی توسط جهادسازندگی احداث شده است

تهران-علت- عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه متولیان توسعه روستایی باید مشخص شود، گفت: عمده زیرساخت های مناطق روستایی در این زمینه از سوی جهاد سازندگی در دهه نخست انقلاب تامین شده است و امروز هم جبران عقب ماندگی مناطق روستایی نیازمند روحیه جهادی است

عمده زیرساخت‌های روستایی توسط جهادسازندگی احداث شده است

«معین الدین سعیدی» در گفت وگو با خبرنگار  با اشاره به اظهارات رییس جمهوری درباره احیای جهاد سازندگی گفت: جهاد سازندگی یکی از معروف‌ترین و موثرترین نهادهای مردمی بود که در سال ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی(ره) و با شعار رسیدگی به مناطق محروم و دور افتاده تاسیس شد.
نماینده مردم چابهار، نیک شهر، کنارک و قصرقند با اشاره به حضور و نقش آفرینی جهاد سازندگی در طول جنگ تحمیلی گفت: این نهاد مردمی یکی از ستون‌های مقاومت ملت ایران بود که با ساخت پل، سنگر، خاکریز و جاده در مناطق مختلف به رزمندگان کشورمان کمک می‌کرد و به عنوان «سنگر سازان بی‌سنگر» لقب گرفت.
عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به خدمات جهاد سازندگی در توسعه روستاها گفت: در گذشته و در سالهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی، بهسازی روستایی، آب رسانی و برق‌رسانی روستاها عمدتا برعهده جهاد سازندگی بود.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۷۹ این سازمان بعد از ادغام در وزارت کشاورزی فعالیت خود را با عنوان وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد، اما بعد از ادغام جهاد سازندگی و کشاورزی، هیچ ساز و کار جدی برای وظیفه‌ای که بر عهده جهاد سازندگی بود در وزرات جهاد کشاورزی دیده نشد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یادآور شد: عمده اتفاقات بزرگ در حوزه توسعه زیرساخت‌ها در مناطق محروم از سوی جهاد سازندگی احداث و تامین شد. در واقع نگاه و فرهنگ جهادی باعث برون رفت جامعه از چالش‌های آن روز در مناطق محروم شد.
سعیدی گفت: با ادغام فرهنگ جهاد سازندگی با وزارت کشاورزی روحیه جهادی و انقلابی به نوعی کم‌رنگ شد و در شرایط کنونی احیای این روحیه ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی با بیان اینکه متولیان روستاهای کشور باید مشخص شوند، گفت: عدم رسیدگی به روستاها موجب شکل‌گیری پدیده حاشیه‌نشینی شده است و دولت باید رسیدگی به این امر مهم را در دستور کار قرار دهد.
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به رویکرد رییس جمهوری برای ایجاد معاونت جهاد سازندگی در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی گفت: باید با استفاده از تجربیات گذشته در بستر گام دوم انقلاب، مسیر احیای ماموریت‌های جهادسازندگی برای رفع ریشه‌ای مشکلات روستاها و مناطق محروم در دستور کار قرار گیرد.
سعیدی داشتن روحیه جهادی و انقلابی را مهمترین عامل احیای حوزه جهاد سازندگی عنوان کرد و گفت: توسعه روستاهای مناطق محروم وفعال کردن اقتصاد آنها نیازمند یک اقدام جهادی است.
به گفته این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، مشکلات و چالش‌های جامعه ما از زمانی شروع شد که از تفکر انقلابی و روحیه جهادی اوایل انقلاب فاصله گرفتیم. امروز هم ضرورت دارد که فرهنگی که بین مدیران اوایل انقلاب وجود داشت، دوباره با رعایت ظرف مکانی و زمانی احیا شود، زیرا شرایط جامعه عوض شده است.
عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی مولفه و شاخص اصلی انقلاب اسلامی را حمایت از محرومین و مستضعفین عنوان کرد و گفت: دراوایل پیروزی انقلاب مردم خدمات جهادسازندگی در رفع محرومیت ها را به عینه دیدند. امروز هم انتظار می رود با احیای جهادسازندگی مشکلات مناطق محروم و روستاهای کشور رفع شود، زیرا عدم توجه به روستاها ما را دچار بن بست غیرجبرانی خواهد کرد.
وی افزود: اگر ساختار جهاد سازندگی منظم و منسجم تدوین شود می‌تواند نتیجه بخش باشد و مشکلات و چالشهای مناطق محروم را برطرف کند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که دولت و متولی روستاها در دوره جدید چه رویکردی داشته باشد، تا باعث ماندگاری مردم در روستاها شود، گفت: در رویکرد جدید علاوه بر توسعه زیرساخت‌های عمرانی باید توانمندسازی روستاها در زمینه فعالیت های اقتصادی و معیشتی در دستور کار قرار گیرد تا روستاهای که در بحث زیر ساختی مشکل خاصی ندارند بتوانند در زمینه اشتغال شرایط کار را برای جوانان که عموما تحصیلکرده هستند فراهم کنند.
به گزارش ایرنا، تدوین سازوکار و ساختارهای احیای ماموریت‌های جهاد سازندگی با محوریت مردم در ۲۰ روز، ماموریت جدیدی است که رییس جمهوری به معاون اول خود داده است. ماموریتی که محور آن در دولت سیزدهم جدید و بی‌مقدمه نیست، اما نشان از عزم «آیت‌الله سیدابراهیم رییسی» و دولتمردانش برای تحقق این امر دارد.
رییس جمهوری ۹ مهرماه در دیدار نخبگان، علما، خانواده شهدا و ایثارگران و جمعی از اقشار مختلف مردم کهگیلویه و بویراحمد به این موضوع اشاره کرده بود. «سیدجواد ساداتی‌نژاد»، وزیر جهاد کشاورزی در شهریور ماه هم از تهیه لایحه احیای جهاد سازندگی خبر داده بود. این موضوع با دستور رییس جمهوری به «محمد مخبر دزفولی» وارد فاز عملیاتی شده است. بازه زمانی تعیین شده بیست روزه هم نشان از آن دارد که برای دولت سیزدهم موضوع احیای جهاد سازندگی یک موضوع کلیدی و اولویت‌دار است.

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پربازدیدترین

پربحث ترین