علت من اخبار

 /  جامعه

دانش جعفری: هیچ مسئولی حاضر نیست موضعی بگیرد که در ظاهر مردم را ناراحت کند اما در باطن به سودشان باشد

وزیر اسبق اقتصاد گفت: در ایران هیچ مسئول بلندپایه‌ای حاضر نیست موضعی بگیرد که ظاهراً مردم را ناراحت کند حتی اگر آن موضعگیری دقیقاً به نفع مردم و کشور باشد، زیرا نگران است جایگاه شخصی‌اش در نظر مردم افول کند.

دانش جعفری: هیچ مسئولی حاضر نیست موضعی بگیرد که در ظاهر مردم را ناراحت کند اما در باطن به سودشان باشد

به گزارش خبرگزاری علت به نقل از فارس، داوود دانش‌جعفری وزیر اسبق اقتصاد و عضو فعلی تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با مجله عصر اندیشه با ذکر خاطره‌ای بیان کرده است که راهکارهای اقتصادی در کشور بیشتر از آنکه به حل مسائل اقتصادی بینجامد، بیشتر جنبه سیاسی دارد.
دانش‌جعفری به توضیح این خاطره پرداخت و خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ قبل از انتخابات مجلس، تعدادی از اقتصادانان که نامزد انتخابات شده بودند در جلسه‌ای مطرح کردند که می‌خواهند در صورت راه‌یابی به مجلس، طرح ثابت نگه‌داشتن قیمت خدمات عمومی مثل آب، برق، گاز و ... را در دستور کار مجلس قرار دهند.
به گفته وی این طرح، همان طرحی بود که سالهای گذشته با ابتکار آقای توکلی اجرا شد ولی بعد از چند سال که از اجرای آن برنامه گذشت، متاسفانه ناموفق بود لذا با زحمت فراوان، اجرای آن را متوقف کردیم.
دانش جعفری تاکید کرد: این قانونی که این دوستان مد نظر داشتند، یک بار در سال ۸۳ توسط مجلس وقت تصویب شده بود.
این عضو تشخیص مصلحت نظام به صحبت‌های خودش در آن جلسه اشاره و مطرح کرد: بنده به این آقایان گفتم ما با زحمت و تلاشی بسیار، اجرای آن را متوقف کردیم حالا شما دوباره میخواهید این طرح را به قانون تبدیل کنید؟! این جور برنامه‌ها صرفاً از نظر سیاسی توجیه دارد تا اشخاص و گروهها را با دادن شعارهای جذاب به قدرت برساند؛ شعاری که میگوید وقتی ما به قدرت برسیم، قیمتها را ثابت نگه میداریم.
دانش‌جعفری در ادامه توضیح داده که چرا ثابت نگه‌داشتن قیمت خدمات عمومی، به شوک اقتصادی منجر می‌شود.
به گفته وزیر اسبق اقتصاد در حال حاضر بیش از نیمی از برق تولیدی در کشور (۴۰ هزار مگاوات)، توسط بخش خصوصی تولید می‌شود که در صورت تثبیت قیمت و اجرای طرح مذکور، تولید برق توسط بخش خصوصی متوقف خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکسری طرح در ظاهر مردم رو خوشحال می‌کند اما در باطن به ضرر اقتصاد کشور تمام می‌شود، گفت: در ایران هیچ مسئول بلندپایه‌ای حاضر نیست موضعی بگیرد که ظاهراً مردم را ناراحت کند حتی اگر آن موضعگیری دقیقاً به نفع مردم و کشور باشد، زیرا نگران است جایگاه شخصی‌اش در نظر مردم افول کند.
دانش‌جعفری در همین راستا به بند ۱۶ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرده که مربوط به صرفه‌جویی در هزینه‌های عمومی و تحول اساسی در ساختارهای دولت از طریق حذف ساختارهای موازی و منطقی‌سازی اندازه دولت است.
این عضو تشخیص مصلحت نظام تاکید کرده است که این کار منجر به کاهش مخارج و چابک‌سازی دولت می‌شود اما هیچ کس جرات ندارد این کار را بکند.
وزیر اسبق اقتصاد در ادامه به تعریف دولت در قانون اساسی پرداخت و گفت: طبق قانون اساسی «تامین مسکن»، «آموزش رایگان» و «بهداشت و درمان رایگان» از وظایف دولت است. بر همین اساس منظور ما از دولت، یک دولت تامین کننده است.
وی تاکید کرده است که چنین دولتی مخارج بالایی دارد لذا باید هزینه‌های دولت را کاهش داد یا اینکه باید منابع درآمد غیرنفتی مانند مالیات داشته باشد.
دانش‌جعفری با اشاره به اینکه ایران جزو کشورهایی است که درآمد مالیاتی در آن بسیار پایین است، گفت: در دوران مسئولیت بنده در وزارت اقتصاد مسئله مالیات بر ارزش افزوده را به صورت جدی مطرح و دنبال کردم.
وی افزود: این طرح همین الان هم مخالفان زیادی دارد اما بنده نظر مقام معظم رهبری را می‌دانستم لذا برای قانونی شدن مالیات بر ارزش افزوده تلاش کردم.
به گفته وزیر اسبق اقتصاد در حال حاضر ۲۵ درصد از درآمد مالیاتی کشور از طریق مالیات بر ارزش افزوده تامین می‌شود.
دانش‌جعفری خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخش قابل توجهی از مخارج دولت به شیرنفت وصل است. اینکه نفت بفروشیم و با آن حقوق دستگاه‌های دولتی را پرداخت کنیم هنر نیست بلکه مقاوم شدن اقتصاد ایران از طریق تعادل منابع و مصارف دولت (بدون درآمد نفت) امکان‌پذیر است.
انتهای پیام/

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پربازدیدترین

پربحث ترین