به گزارش علت به نقل از ایرنا سیستان و بلوچستان صبح امروز/پنجشنبه/ میزبان وزیر کشور بود این بار وزیر به استان آمده بود تا با شرکت در آیین تودیع و معارفه استاندار این استان حسین مدرسخیابانی را به این سمت بگمارد.
سفر وزیر کشور به سیستان و بلوچستان با ورود به فرودگاه بینالمللی زاهدان آغاز شد و با حضور در گلزار شهدا، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و بازدید از مرکز ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی این شهرستان ادامه پیدا کرد.
وزیر کشور در این سفر که هدف اصلیاش تودیع و معارفه استاندار سیستان و بلوچستان بود در مهمترین بخش پس از ادای احترام به ساحت شهدا و دیدار با نماینده ولی فقیه در استان وارد تالار فردوسی زاهدان شد جایی که علما، نخبگان، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، مدیران دستگاههای اجرایی و سران و بزرگان طوایف شیعه و سنی سیستان و بلوچستان همگی جمع شده بودند تا در آیینی رسمی استاندار سابق این استان احمد علی موهبتی را بدرقه و پیشواز استاندار جدید حسین مدرسخیابانی بروند.
نشست تالار فردوسی زاهدان و آیین معارفه استاندار سیستان و بلوچستان در چند ساعتی که برگزار شد با صحبتهای گوناگونی همراه بود نشستی که درآن نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه زاهدان، امام جمعه مسجدمکی اهل سنت زاهدان، فرمانده قرارگاه قدس، نمایندگان استان در مجلس، استاندار سابق این استان، وزیر کشور و استاندار جدید سیستان و بلوچستان به بیان دغدغهها و اهداف و برنامه های کلیشان پرداختند.
دغدغههای دولت در سیستان و بلوچستان
سفر وزیر کشور به سیستان و بلوچستان؛ معارفه استاندار و گامهای نخست
همانطور که عنوان شد بازدید از مرکز ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی شهرستان زاهدان نخستین جایی بود که وزیر کشور رفت و در جریان این بازدید به تبادلات مرزی، حاشیهنشینی، حمل و نقل و موضوعات ویژه سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: همه بازارچههای مرزی باید با همکاری که با دولتهای همسایه داریم فعال شوند تا شاهد توسعه و پیشرفت مناطق مرزی باشیم.
دکتر احمد وحیدی افزود: یکی از موضوعات مهم در سیستان و بلوچستان تبادلات مرزی با کشورهای همجوار است ۲ کشور افغانستان و پاکستان با جمعیت زیاد در مرزهای این استان قرار دارند و بازارچههای مرزی به این تبادلات مرزی سامان میدهند که باید در دستور کار قرار گیرد و آنها را توسعه دهیم.
وی درباره برنامه توسعه سایر زیرساختها از جمله حمل و نقل و تجارت در سیستان و بلوچستان افزود: منطقه ظرفیتهای متعددی در حوزه معادن دارد که باید فعال شده و توسعه کشاورزی انجام شود.
وزیر کشور گفت: حمل و نقل یکی از زیرساختهای اساسی است که باید توسعه داده شود و حمل و نقل ترکیبی بایستی در سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت آن شکل گیرد.
وی گفت: هر کدام از استانها موضوعات خاص و ویژهای دارند و با توجه به ظرفیتهای فوق العاده موجود در منطقه میتوان استان سیستان و بلوچستان را به نقطه خوبی از پیشرفت رساند.
وحیدی با اشاره به معضل حاشیهنشینی بیان کرد: یکی از موضوعات جدی که باید مورد توجه قرار گیرد مساله حاشیهنشینی است که خوشبختانه طراحیهای خوبی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در شهر زاهدان اقدامات خوبی در زمینه رفع معضل حاشیهنشینی انجام شده اظهارداشت: ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از زمینهایی که در زاهدان مشمول موضوع حاشیه نشینی میشوند تقسیم و برنامه ریزی شده و بنیاد مسکن برای ساخت ۱۰ هزار مسکن ورود کرده که ۵۰۰ مورد در دست اقدام است.
وزیر کشور تصریح کرد: شهرداری زاهدان اقدامات خوبی در مناطق حاشیهنشین انجام داده و بودجهای را برای این مساله تامین کرده و کار بسیار خوبی شکل گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه موضوع حاشیهنشینی به کلی باید حل شود گفت: ما متن و حاشیه نداریم، همه متن هستند و آنچه را که به عنوان حاشیه مطرح است باید در متن بیاوریم. اما نکته این است کسانی که دچار حاشیهنشینی میشوند کار و زندگی داشتند و باید شرایطی را فراهم کنیم که بتوانند به محل کار و زندگی خود برگردند و برای کسانی که شرایط برگشت را ندارند امکان زیستشان را فراهم کنیم و در واقع همزمان زمینه بازگشت آنها به خانه و کاشانه اصلی شان را فراهم کنیم.
وحیدی گفت: مهمترین مساله این استانها پیشرفت، توسعه، رفع محرومیتها و کاستیها و رساندن آنها به سطح خوبی از رفاه برای مردم است.
تاکید بر وحدت همگان
سفر وزیر کشور به سیستان و بلوچستان؛ معارفه استاندار و گامهای نخست
وزیر کشور در تالار فردوسی زاهدان از جنبههای مختلف صحبت کرد که یکی از آنها موضوع وحدت در میان جامعه سیستان و بلوچستان و اهمیتش بود دکتر احمد وحیدی با بیان اینکه این وحدت مردم رمز و عامل عزت، سربلندی، قدرت و توانمندی ایران اسلامی است گفت: امروز قلب بسیاری از مردم ایران اسلامی برای مردم سیستان و بلوچستان میتپد و این نشان دهنده اینست که ملت ایران یک ملت واحد و منسجم است.
وی در ادامه با تاکید بر خدمت و اهمیتی که در جامعه دارد خطاب به همه مسوولان حاضر در جلسه گفت: در مسیر خدمت به مردم شب و روز نباید بشناسیم.
همه در کنار هم
وحیدی با اشاره به اینکه امروز خیلیها در نقاط مختلف کشور دلشان برای سیستان و بلوچستان میتپد گفت: امروز در هواپیما که بودم گروههای جهادی را دیدم که گمنام خدمت میکردند و از کسی انتظار نداشتند چون محبت به این استان در همه جای کشور وجود دارد و این نشاندهنده این است که ملت ایران منسجم و واحد است.
وی با بیان اینکه ملت ایران ملتی است که ۴۲ سال در مقابل همه فشارها ایستاد و با این وجود جلو رفت ادامه داد: برای کشورهای بزرگ دیگر یک صدم تحریمهای ما اعمال نشد که اگر اعمال میشد از هم فرو می پاشیدند.
وزیر کشور با اشاره به اینکه نیروهای انسانی سیستان و بلوچستان ارزشمند هستند و از حضور همه نیروهای توانمند استفاده میشود، اظهار داشت: من امروز یک بار دیگر مراتب اخلاص و ارادت و حضور و قصد قاطع دولت سیزدهم و ریاست جمهوری نسبت به تلاش وافر برای رشد این استان را به مردم منطقه اعلام میکنم.
وی با اشاره به مقاومت مردم سیستان و بلوچستان در برابر توطئهها بیان کرد: دشمنان تلاش کردند ناامنی در این استان ایجاد کنند، اینان گروههای ضد مردم هستند زیرا هر جا که ناامنی ایجاد شود پیشرفت ایجاد نمیشود و در نهایت مردم در فقر و مشکلات خواهند بود اما در این بین مردم این استان چه شیعه و چه سنی و همه اقوام و مذاهب نشان دادند که ملت ایران منسجم است.
سفر وزیر کشور به سیستان و بلوچستان؛ معارفه استاندار و گامهای نخست
چرا مدرسخیابانی؟
مدرس خیابانی مدیری توانمند، باهوش و پر تلاش است
وزیر کشور با بیان اینکه نگاه ما توسعه و پیشرفت سیستان و بلوچستان بود و دنبال فردی بودیم که با این نگاه آشنا باشد و مدرس خیابانی فرد فعالی است که انواع کارخانهها را راه اندازی کرد( کارخانههای سیمان و فولاد) و در فعالیتهای مختلف از جمله فعالیتهای معدنی مشارکت داشته است.
وحیدی درباره مدرس خیابانی همچنین گفت: ایشان از جایی آمدند که مسوولیت یک هلدینگ سرمایهگذاری با نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه را بر عهده داشت و در همین مدت کوتاه مسوولیت این هلدینگ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی را تقریبا در ۶ ماهه نخست امسال به ۹ هزار میلیارد تومان تبدیل کرد.
وزیر کشور تصریح کرد: ما اینجا چنین کسی میخواهیم که برود دنبال سرمایهگذاری؛ مدرس خیابانی یک مدیر توانمند باهوش و پرتلاش هستند البته طبیعتا بعضی افراد از سر ناآگاهی حرفهایی میزنند که غلط است و نباید چنین مطالبی را بیان کنند.
وی با اشاره به اینکه من بهترین کسی را که میتوانستم برای سیستان و بلوچستان انتخاب کردم گفت: مدرس خیابانی در اوج اینکه میتوانست در مرکز سرمایهگذاری باشد به این استان آمد؛ ایشان دغدغه ای جز خدمت به مردم ندارند.
وحیدی ادامه داد: مدرس خیابانی جزو کاندیداهای وزارت صمت در ۲ دولت هم بودند یک چنین ظرفیت راهبردی، تحقق قولی بود که رییس جمهوری دادند و ما تلاش کردیم یکی از بهترینها را برای توسعه و پیشرفت منطقه انتخاب کنیم.
وی با اشاره به اینکه استاندار سیستان و بلوچستان به قدرت، عزم راسخ و ابتکار مشهور بوده و مدیر توسعهای است بیان کرد: ایشان با سرمایههای بزرگ کار کرده و یکی از طرحهایی که در دست اجرا دارند طرح انتقال آب است که برای آن فکر، طرح و عقیده دارند.
وزیر کشور تصریح کرد: همچنین یکی از کارهای مهم مدرس خیابانی این است که چگونگی تبادلات مرزی ایران با کشورهای دیگر از مبدا سیستان و بلوچستان را برقرار کنند.
جهاد سازندگی با ظرفیت مردمی هدف اول مدرس خیابانی
مدرس خیابانی که امروز رسما سکاندار سیستان و بلوچستان شد و مسوولیت استانداری این استان پر ظرفیت و متنوع را برعهده گرفت نیز در این نشست به برخی برنامه ها و اهدافش اشاره کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: کل ظرفیتهای استان مورد رصد قرار گرفته و ما برنامه داریم در این استان جهاد سازندگی بیامان و تمام عیار با تکیه بر ظرفیت مردم برای توسعه استان ایجاد کنیم.
وی با تاکید بر این نکته که سیستان وبلوچستان جزو پنج استان برتر اطلس تابش کشور است و میتوان در آن از ظرفیت نیروگاه خورشیدی بهره برد افزود: امروز دولت عزمی جدی برای توسعه نیروگاههای خورشیدی دارد ادامه داد: سیستان وبلوچستان دارای معادن غنی است که تاکنون دست نخورده مانده و میتوان با وجود آنها زمینه جذب سرمایهگذاران را فراهم کرد اینها یکی از برنامههای اعلامی بنده در هیات وزیران است و میتواند سرریز بنگاههای بزرگ اقتصادی مانند مس، فولاد مبارکه و سایر سرمایهگذاران بخش خصوصی، تعاونی و معدن کاران برای استفاده از مس، طلا، سنگ های تزئینی، کرومیت و ... باشد.
مدرس خیابانی تصریح کرد: در مجموع سیستان و بلوچستان با وجود وسعت و پهناوری و به لحاظ موقعیتها و پتانسیلهایی که دارد میتواند با اجرای طرحهای مختلف در بحث آب، پرورش دام و سایر استعدادهای عظیم زمینهای برای توسعه، اشتغالزایی و رفع محرومیت باشد.
سفر وزیر کشور به سیستان و بلوچستان؛ معارفه استاندار و گامهای نخست
چهار نکته تاکیدی آیت الله رئیسی پیش روی استاندار سیستان و بلوچستان
وی تاکید کرد: حفظ و ارتقاء وحدت و برادری موجود بین اقوام و مذاهب موجود در سیستان و بلوچستان و پیشگیری از اقدامات تفرقهافکنانه جریانهای افراطی به لحاظ اینکه اقوام بلوچ و سیستانی و مردم شیعه و سنی استان در سالیان متمادی با همدیگر زندگی برادرانه داشتهاند استفاده از نیروهای کارآمد بومی و ظرفیت منابع انسانی توانمند و شایسته بالاخص جوانان، تأکید بر ارتقاء امنیت مرز با کمک و همت مردم منطقه به عنوان مرزداران شایسته کشور و ساماندهی و ضابطهمند کردن مبادلات مرزی و سوختبری موارد تاکید شده به بنده است که برای تحقق این اهداف قطعا از ظرفیت نیروهای توانمند بومی، اقوام و قومیتهای مختلف استفاده خواهیم کرد و این مهم سرلوحه کارهای بنده خواهد بود.
انسجام و اهمیتش
استاندار سیستان و بلوچستان هم به مانند وزیر کشور بر وحدت تاکید کرد و گفت: مطمئن باشید هیچ تضاد و تفاوت قومیتی، طایفهای و مذهبی نمیتواند مانع روند توسعه و پیشرفت رفاه سیستان و بلوچستان شود و تاکید بنده نیز حفظ انسجام، یکپارچگی و وحدت موجود در استان است چرا که امنیت هم پیش نیاز و هم نتیجه توسعه است و همه اقداماتی که در این استان به لحاظ زیرساختی، عمرانی و آبادانی پیش میرود نیازمند امنیت بوده که خوشبختانه در سیستان وبلوچستان وجود دارد.
بزرگترین برنامه
مدرس خیابانی با بیان اینکه بزرگترین برنامه ما در سیستان و بلوچستان بحث انتقال آب از دریای عمان است خاطرنشان کرد: این مهم دیگر آرزو نیست همانطور که نیاکان ما آب قنات را آوردند و هزاران سال است از آن استفاده میکنیم انتقال آب از دریا نیز محقق میشود و این مهم از اوجب واجبات است که باید مطالبه عمومی باشد در تحقق این مسیر نیز از کمکهای دولت، معادن و صنعت استفاده خواهیم کرد زیرا آبادانی در پی دارد.
وی بیان کرد: طی بررسی از نقشه استقرار آب شیرینکنهای خلیج فارس خیلی تاسف خوردم که از ۹۵ درصد آب شیرین کنهای مستقر در جنوب خلیج ایران فقط از پنج درصد آن استفاده میکند امید است به یاری خدا روزی برسد که انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس بوسیله آب شیرینکنها با جنوب خلیج فارس برابری کند.
سفر وزیر کشور به سیستان و بلوچستان؛ معارفه استاندار و گامهای نخست
حضور در جمع روسای دانشگاهها و نخبگان استان و شرکت در نشست فرمانداران از دیگر برنامه های وزیر کشور در زاهدان
وزیر کشور در نشست فرمانداران سیستان و بلوچستان گفت: ما در دولت به دنبال اقتصاد مردم محور هستیم و باید مردم به میدان بیایند و تولیدکننده باشند.
احمد وحیدی اظهارداشت: مردم مهمترین سرمایههای کشور هستند و باید در تولید و رونق اقتصادی کشور نقش آفرین باشند.
وی بیان کرد: اقتصاد مردم محور براحتی میتواند بسیاری از مشکلات کشور را حل کند و باید مسوولان به دنبال تحقق این هدف باشند.
وزیر کشور گفت: یکی از مسائلی که ما در وزارت کشور به دنبال آن هستیم واکاوی تجربیات است و اینها بزرگترین سرمایه دانشی ما برای طراحی الگوی پیشرفت در استانهاست.
وی افزود: برنامههای پیشرفت استانها باید بر اساس یک الگو نوشته شود و این الگو بایستی براساس شناخت دقیق مسائل باشد تا به نتیجه مدنظر دست یافت.
وحیدی اظهارداشت: تمام مسائل، مشکلات و توانمندیهای یک استان باید در یک سند تهیه و مسائل هر منطقه اولویت بندی شود تا هر استاندار و یا فرمانداری که عزل و نصب میشود بداند که چه چیزی را تحویل داده و چه چیزی را تحویل گرفته است.
وی بیان کرد: هدفمند حرکت کردن در تمام مسائل بسیار مهم است و اینها باید بر مبنای دقیقی استوار باشد که بتوان به هدف مورد نظر دست یافت.
وزیر کشور گفت: کارها و هزینههای بسیاری در استانها انجام شده اما برخی از این کارها یا وسط کار رها شده و یا به نتیجه مورد نظر دست نیافتیم که این موارد باید اصلاح شود و این تنها با داشتن یک سند و شناخت دقیق از مسائل ممکن میشود.
سیستان و بلوچستان ظرفیت تامین بسیاری از نیازهای کشور را دارد
وی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان با دارا بودن ظرفیتهای تجاری، ترانزیت، دریا، میوههای گرمسیری، بازارچههای مرزی و ظرفیتهای کشاورزی میتواند بسیاری از نیازهای کشور را تامین کند.
وحیدی اظهارداشت: سیستان و بلوچستان میتواند با واردات گاو و پرواربندی آنها علاوهبر ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مردم این استان نیاز گوشت کشور را نیز تامین کند.
وی ادامه داد: در گذشته چندین واحد کشتارگاه در سیستان و بلوچستان بدین منظور ایجاد شد که یا تعطیل و یا نیمه فعال هستند و باید دوباره به چرخه تولید بازگردند.
وزیر کشور گفت: همچنین سیستان و بلوچستان ظرفیت بسیار خوبی برای تامین نهادههای دامی کشور دارد که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه سالانه حدود یک میلیارد دلار علوفه وارد کشور میشود افزود: سیستان و بلوچستان ظرفیت بسیار خوبی برای تولید و تامین علوفه کشور دارد که باید مورد توجه مسوولان باشد.
وحیدی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان ظرفیتهای بسیار خوبی در زمینه کشت داروهای گیاهی دارد که میتواند خلق کننده پول و درآمدزایی برای مردم این استان باشد.
وی بیان کرد: ظرفیتهای معدنی خوبی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که باید موادمعدنی در خود کشور فرآوری تا ارزش افزوده آن چندین برابر شود.
وزیر کشور گفت: برنامه توسعه سیستان و بلوچستان به استاندار این استان ابلاغ خواهد شد و استاندار باید این برنامه را با فرمانداران و بخشداران بررسی و اجرا کند.
وی افزود: استانها خودشان باید تولید ثروت کنند و به مرکز کشور چشم نداشته باشند در غیر این صورت نمیتوان به اهداف مدنظر رسید.
وحیدی تصریح کرد: خلاقیت، ابتکار و پیدا کردن راههای ثروت آفرینی باید مدنظر مسوولانی استانی در استانها باشد.
نشست با فرماندهان نظامی و انتظامی و حضور در شورای تامین از دیگر برنامه های وزیر کشور پیش از ترک زاهدان است.
مراسم معارفه استاندار جدید سیستان و بلوچستان هم تمام شد به مانند تمام معارفههایی که در طی این سالها بوده و استانداران گوناگونی آمدند و رفتند و هر کس که خدمت کرد در قلب و ذهن مردم سیستان و بلوچستان ماند و هرگز فراموشش نکردند.
امروز برای همیشه در تاریخ سیستان و بلوچستان ثبت میشود روزی که وزیر کشور به این استان آمد و سکان این استان را به دست استانداری داد که به گفته وزیر کشور سرمایهگذاری بزرگ است و از موارد اقتصادی بسیار سررشته دارد مردم منطقه با این انتخاب امید دارند این استان جنوب شرق کشور همگام و حتی فراتر از بسیاری از استانها جلو برود و بتواند پیشرفت خیلی سریع را تجربه کند و دیگر نام محرومیت از آن برداشته شود.