علت من اخبار

 /  لرستان

زمزمه‌های امید برای پایان تراژدی تلخ «سامان کاشی»

مطالبات کارگری یکی از چالش‌های کارخانه سامان کاشی بروجرد است، کارخانه‌ی که حدود هفت سال پیش تعطیل و اکنون زمزمه‌هایی مبنی بر بازگشایی آن به گوش می‌رسد.

زمزمه‌های امید برای پایان تراژدی تلخ «سامان کاشی»

خبرگزاری علت به نقل از فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، سامان کاشی بروجرد زمانی یکی از بهترین واحدهای تولید کاشی نه تنها در کشور بلکه در خاورمیانه بود، به طوری که در مقطعی تولید آن ۴۵ میلیون مترمکعب بود اما این میزان به ۴۵ هزارمتر کاهش پیدا کرد. کارخانه سامان کاشی بروجرد که دهه هفتاد فعالیت خود را آغاز کرد و حدود ۳۰۰ کارگر داشت، پس از حدود ۲۳ سال به دلایل متعدد از جمله سوء مدیریت، اختلاف سرمایه‌گذار با بانک، بدهی‌های بانکی، مالیاتی و تامین اجتماعی، به روز نبودن تجهیزات و ماشین آلات سال ۹۳ تعطیل و تاکنون هم بازگشایی نشده است. هنگام فعالیت کارگران این واحد تولیدی به دلیل پرداخت نشدن مطالباتشان بارها دست به اعتصاب‌های سنگین زدند، حال که صحبت از احیا سامان کاشی است کارگران می‌گویند قبل از بازگشایی باید مطالباتشان پرداخت شود همچنین کارگرانی که اخراج شده‌اند باید به کارگیری شوند.

پس از تعطیلی سامان کاشی بارها و بارها از سوی مسوولان وعده‌هایی مبنی بر بازگشایی این واحد تولیدی داده شد اما هیچ کدام از آنها تاکنون محقق نشده‌ است، حال که صحبت از راه‌اندازی مجدد سامان کاشی است امیدواریم علاوه بر پایان گرفتن تراژدی تلخ  تعطیلی این واحد تولیدی مطالبات کارگران نیز پرداخت شود. تراژدی تعطیلی واحدهای تولیدی استان یکی پس از دیگری سال‌هاست که تکرار می‌شود، به طوری که سالانه شاهد بیکار شدن کارگرانی هستیم که راه خروج از کارخانه‌ها را در پیش می‌گیرند، با تعطیلی یک واحد تولیدی مسوولان بلافاصله سخن از رفع مشکلات و بازگشت کارگران می‌دهند اما در بیشتر موارد این وعده‌ها رنگ واقعیت به خود نمی‌گیرند.  

کارگران حقشان را می‌خواهند دبیرخانه کارگربروجرد با اشاره به اینکه کارگران سامان کاشی دو دسته هستند، عنوان می‌کند: یک عده کارگر که بازنشسته شدند و سنوات را دریافت نکردند و اکنون حرفشان این است که قبل از بازگشایی اول باید مطالبات آنها پرداخت شود بعد بازگشایی شود، نماینده کارگران طی جلساتی که با نمایندگان بروجرد داشتند بر پیگیری مطالباتشان تاکیدکردند. زندی می‌افزاید: یک عده هم کارگرانی هستند که اخراج شدند و مطالبه‌شان این است که با فعالیت مجدد کارخانه با همان حقوق و مزایای سابق مشغول به کار شوند. وی می‌گوید: متاسفانه کارگران زمانی که کارخانه فعالیت داشت با مشکلاتی مانند عدم پرداخت به موقع حقوق، معوق ماندن بیمه، قطع دفترچه خدمات درمانی مواجه بودند و همین امر سبب شد بارها دست به اعتصاب و تحصن بزنند.

دبیرخانه کارگر بروجرد با اشاره به اینکه حدود ۴۰۰ نفر هنگام فعال بودن کارخانه مشغول به کار بودند، عنوان می‌کند: کارگران اکنون بر پیگیری مطالباتشان تاکید اما تاکنون شاهد تحصنی از سوی کارگران سامان کاشی بروجرد نبوده‌ایم، امیدواریم کارفرما و مسوولان در صورت بازگشایی نسبت به پرداخت مطالبات کارگران اقدام کنند.   وعده‌ شش ماهه برای راه‌اندازی سامان کاشی رییس اداره صمت شهرستان بروجرد نیز با شاره به برگزاری جلسه‌ در مورد احیا سامان کاشی که حدود دو ماه گذشته انجام شد، می‌گوید: قراربود دو نفر به نمایندگی از سرمایه‌گذار مقدمات را‌ه‌اندازی کارخانه از جمله فراهم کردن زیرساخت‌ها را فراهم کند، قرار است بازدیدی داشته باشیم تا از روند کار آگاه شویم. حمیدآزادبخت می‌افزاید: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده این واحد تولیدی ظرف مدت شش ماه راه اندازی می‌شود و درصورتی که ظرفیت سه میلیارد مترمکعبی سامان کاشی محقق شود حدود ۵۰۰ نفر مشغول به کار می‌شود. وی ادامه می‌دهد: طبق مصوبات جلسه قرار است بخشی از منابع ریالی بابت سرمایه در گردش از طریق بانک‌ها تامین شود، نمایندگان مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی  به جد پیگیر هستند تا سرمایه درگردش مورد نیاز تامین شود.

رییس اداره صمت بروجرد می‌گوید: عدم مدیریت، به روز نبودن ماشین آلات، مشکلات کارگری و بدهی‌های بانکی از جمله مواردی است که سبب شد کارخانه هفت سال پیش از رده تولید خارج و کارگران مشغول در آن از کار بیکار شوند. آزاد بخت در مورد مطالبات کارگران توضیح می‌دهد: به گفته مسوولان کارخانه سامان کاشی بروجرد حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر از کارگران تسویه نشده‌اند و مابقی تسویه شده و بازخرید کردند.

مطالبات کارگران باید پرداخت شود مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان نیز بر پیگیری مطالبات کارگران سامان کاشی بروجرد تاکید می‌کند و می‌گوید: در جلسه‌ی که در فرمانداری بروجرد انجام شد هم تعیین تکلیف بدهی کارگران جزو تاکیدات ما بود، با شروع به کار کارخانه اولویت پرداخت حقوق و مزایا ، پاداش و سنوات است که کار فرما بابت شش درصد کارهای سخت و زیان آور توسط کارفرما است. علی آشتاب عنوان می‌کند: نکته دیگر که بسیار حائز اهمیت است و مصوب شده به کارگیری نیروهایی است که سابقه کاردارند، زیرا بسیاری از کارگرانی که اخراج شدند اکنون در مرز بازنشستگی هستند. وی تاکید می‌کند: حتما از محل تسهیلات پرداختی به کارخانه مطالبات کارگران باید پرداخت شود و ما به جد پیگیر تحقق آن هستیم، امیدواریم قبل از راه‌اندازی مطالبات پرداخت شود.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پربازدیدترین

پربحث ترین